Çatı Onarımı ve Çatılarda Profesyonel Çözüm

antibakteriyel sandvic panel kaplama 2 1

Çatı onarımı nedir ? 

Çatı, bir yapıda en önemli koruyucudur. Yapıyı örten ve içeriye soğuk,nem,suyu geçirmeyen sistemdir bu sebeple bir binadaki en önemli kısımdır. Çatı, çatı kaplaması ve taşıyıcı kısımdan oluşur. Bu kısımlar ayrı ayrı değerlendirilir ve ayrı ayrı onarılır birbirleriyle bağdaştırılmamalıdır çünkü her ikisinin de hem malzemesi hem de onarılma biçimi farklıdır. 

Ayrıca çatı onarımı alanlarındaki eskimiş veya yıpranmış malzemeler mutlaka değiştirilmelidir. Ayrıca çatı kaplamaları, ısı geçişi kayıplarının %25lik bölümünü etkiler. Bu oran ısınma ve soğutma giderlerini büyük ölçüde etkilemektedir. Hem insan sağlığını korumak hem de hava kirliliğini önlemek adına mutlaka çatı tamirlerini düzenli olarak yaptırmalıyız ve bu şekilde çatı onarımından en yüksek verimi hem maddi hem de sağlık olarak alabiliriz. 

Çatı onarımı nasıl yapılır ? 

Çatı tadilatı oldukça kapsamlı bir uygulamadır. Çatı onarımı oldukça dikkat ve titizlik isteyen bir uygulamadır. Çatı kontrolleri her yıl düzenli olarak yapılmalıdır daha sonra çatı tadilatı yapılmadan önce tüm çatı bölmeleri titizlikle temizlenmelidir. Unutulmamalıdır ki çatıda onarılamayacak kadar eski parçalar mutlaka yenilenmelidir. 

Eğer onarılıyor ise tamir olduğundan emin olunmalıdır. Aynı zamanda çatı iskeleti de kontrol edilmelidir. Daha sonra çatının su deresi,bacası ve baca dipleri onarılır sonra da gerekli ise izolasyon yapılarak çatı onarım işi yapılmış olur. 

Çatı Kaplama Malzemeleri Çatı tamir ve onarımlarda ülkemizde en çok kullanılan malzeme kiremit çatı kaplamadır. Genel olarak soğuk olan bölgelerde kullanılan direnç ve ekonomik açıdan avantajlıdır. Diğeri ise malzeme ise şıngıl kaplamadır. 

Bu kaplamanın farkı ise ülkemizde dekor olarak kullanılmasıdır. Bir diğeri ise kumlu membran çatı kaplamadır. Kumlu membran kaplama ters çatılarda ve binalarda eğimi alçak olan yapılarda kullanılmaktadır. 

Çatı onarımında dikkat edilmesi gereken hususlar 

Çatı onarımı sırasında yapının yenilenmesi için kullanılacak malzemeler plana göre kullanılmalıdır. Ayrıca malzeme üreticilerin, malzemeleri üzerinde yazdığı miktar kadar kullanılması şarttır. En önemlisi ise çatı tamiratı sırasında çalışan işçi ve personellerin sağlık önlemleri alınmalıdır aynı şekilde malzeme yangın güvenliği için de aynı önlemler alınmalıdır. 

Ek olarak, güvenlik açısından çalışma sahasında ilk yardım çantası ve yangın tüpü zorunlu olarak bulundurulmalıdır. Çatı onarımı uygulamasında malzemeler mutlaka CE veya TSE belgeli olmalıdır.

Comments are closed